<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=94922" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Хиляди хора у...

БСП ще разшири разговорите с “Има такъв народ”, “Демократична България” и “Изправи се БГ! Ние идваме” (видео)

25 Юли 2021
0 839

Лидерът на БСП Корнелия Нинова обяви, че водената от нея партия ще разшири разговорите за съставяне на правителство с “Има такъв народ”, “Демократична България” и “Изправи се БГ! Ние идваме”. Това стана ясо от ппресконференция, дадена след свиканата извънредна национална конференция на “Позитано” 20.

Според Корнелия Нинова БСП ще работи усилено за съставяне на редовен кабинет при изпълнение на следните пет приоритета:

1. Социалната политика и политиката по качествата на живот, която включва борба с неравенствата и повишаване на доходите, включително преизчисляване на пенсиите.

2. Реформа в здравеопазването, която да гарантира конституционното право за достъп на безплатно здравеопазване на българските граждани.

3. Образование, наука и култура.

4. Борба с корупцията и качествена съдебна реформа.

5. Възстановяване на икономиката.

БСП ще разшири разговорите с &#8220;Има такъв народ&#8221;, &#8220;Демократична България&#8221; и &#8220;Изправи се БГ! Ние идваме&#8221; (видео)

“Има две теми, които не приемаме”, каза Нинова и добави:

“Налагане на либерален модел на управление и оттеглянето на държавата като основен регулатор и собственик. В частност приватизирането на ББР. Заявяваме желанието си Северна Македония трябва да стане член на ЕС, но това не бива да става за сметка на България”, каза тя.

Експертна група от БСП ще продължи разговорите с „Има такъв народ”, „Демократична България” и „Изправи се БГ! Ние идваме!”.

Тошко Йорданов след разговорите с БСП: Те са твърде социална партия, ние сме по-практични (видео)

По време на конференцията пред сградата на “Позитано” 20 се събра протест от редиците на партията с искане ръководството да поеме отговорност за слабите резултати на изборите. Те носеха плаката с надписи „Да спасим БСП“, „Време е за конгрес“, „Чуйте партията“, „Нинова ликвидатор на БСП“ и скандират „Оставка“ под прозорците на лидера на партията Корнелия Нинова.

Тошко Йорданов след срещата с ДПС: Никой няма да ни казва кои да са хората в кабинета (видео)

В отговор на журналистически въпроса Нинова отговори, че протестиращите “не представляват никого, освен себе си”.

Видео: NOVA

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции