<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=87831" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Бойко Борисо...

Будисти се молят в изолационни тенти в храм в Южна Корея (снимки)

21 Април 2021
0 284

Будисти проведоха публичната си молитва в храма Дейджонса в Южна Корея, ползвайки изолационни тенти, за да избегнат заразяване с Covid-19, предаде 9gag.

Главният монах в единия от водещите будистки манастири в страната поясни:

“Пространството в храма е много тясно и затова обикновено през уикендите провеждаме молитвите си отвън, за да приемем всички желаещи да участват. Помислих си обаче, че присъстващите миряни могат да се заразят помежду си, докато изпълняват силно на глас песните, затова и поръчахме тентите още през март миналата година.”

Будисти се молят в изолационни тенти в храм в Южна Корея  (снимки)

Буфи Суним пояснява, че тентите по начало са предназначени за предпазване от вятър и хората ги ползват най-често при риболов.

“И тук при нас е доста ветровито, така че защита, която предлагат тези ветробрани предпазва хората и от изстиване”, поясни той и допълни, че в храма има ограничен пропускателен режим с цел да се избегне струпването на хора.

Будисти се молят в изолационни тенти в храм в Южна Корея  (снимки)

Заместник-председателят на будистката конгрегация е заявил, че тентите биват старателно почиствани след всяка церемония.

“Добре е, че ги имаме на разположение. Така последователите могат да се молят без притеснение, че ще се заразят с вируса. Чувстваме се комфортно и защитени в тентите”, допълни той.

Будисти се молят в изолационни тенти в храм в Южна Корея  (снимки)

Източник: 9gag

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции