Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Бундестагът одобри нов законодателен пакет, свързан с климата
Бундестагът одобри нов законодателен пакет, свързан с климата
По света
11-16-19
добавено
1675
прегледа

Долната камара на германския парламент одобри свързан с климата важен законодателен пакет, който цели да гарантира, че Германия ще постигне целите си да намали емисиите на парникови газове до 2030 г., пише Медиапул.

 

Германия, която е най-голямата икономика в Европа, се стреми да намали до 2030 г. парниковите емисии до 55 процента от нивата им през 1990 г.

 

Сега Бундестагът налага задължения на различни държавни ведомства, което ще доведе до увеличаване на разходите на крайните потребители за използване на изкопаеми горива в транспорта и отоплението. 

 

Законодателният пакет предвижда през 2021 г. да влезе в сила цена на въглеродните емисии. Цената на влаковите билети трябва да падне от началото на следващата година, в резултат на намаляване на ДДС, за да намалеят пътуванията по въздух и с автомобили. Същевременно от 1 април догодина ще поскъпнат билетите за вътрешните полети.

 

Бяха приети и мерки за субсидиране на пътниците, използващи железопътен транспорт, и за реновация на сгради. 

 

Данъчните аспекти на законодателния пакет ще трябва да бъдат одобрени и от горната камара на германския парламент, за да влязат в сила.

 

 

Източник: Медиапул