Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Бунт във FIAT заради трансфера на Роналдо в Ювентус
Бунт във FIAT заради трансфера на Роналдо в Ювентус
07-12-18
добавено
913
прегледа

Служителите от автомобилния концерн FIAT, който е спонсор на "Ювентус", обявиха стачка заради трансфера на Кристиано Роналдо. Сделката между торинския клуб и "Реал" (Мадрид) е за 100 млн. евро, като ще бъдат платени още 12 млн. под формата на такси и бонуси.

 

 

 33-годишният португалец подписа договор за 4 години, като според медиите ще взима 31 млн. евро годишно. Парите за трансфера ще плати компанията Exor, която е собственик на Fiat Chrysler Automobiles (FCA), CNH Industrial (CNHI) и Ferrari.

 

 

 

"Неприемливо е, когато FCA и CNHI продължават да понася огромни икономически загуби, а компанията харчи стотици милиони за купуването на един футболист. Говорят ни за трудни времена, че трябва да прибегнем към средства за социална защита, очаквайки пускането на нови модели, каквито никога няма да има. И докато работниците и семействата им все повече стягат коланите, компанията решава да инвестира куп пари в един човек” - пише на сайта на профсъюзното обединение Usb.

„Компанията е длъжна да инвестира в нови машини, за да се гарантира бъдещето на хиляди хора, а не да обогатява само един. Фирмата трябва да поставя на първо място интересите на работниците си. Сега това не е така, защото на нея й е по-интересен футболът, развлеченията и всичко останало. Затова обявяваме стачка в завода FCA Melfi - от 22 ч. на 15 юли до 6 сутринта на 17 юли."

 

 

 

Същевременно бе обявено, че акциите на "Ювентус" са поскъпнали с 37% веднага след новината за привличането на Кристиано Роналдо. Те започнаха да поскъпват още при появата на слуховете миналата седмица. След като трансферът бе обявен във вторник, официалният сайт на "Ювентус" блокира, а същото се случи и с този на магазина за фланелки и артикули за феновете. Само за няколко дни пък Фейсбук страницата на клуба натрупа над 100 000 нови фенове.