Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Бурни протести в Габрово снощи, тълпа опустоши ромската махала
Бурни протести в Габрово снощи, тълпа опустоши ромската махала
04-11-19
добавено
19946
прегледа

Вицепремиерът Томислав Дончев пристигна в Габрово, след като протестиращи граждани се опитаха да щурмуват местното следствие. По-късно те опустошиха няколко къщи в ромската махала на града.

 

 

Демонстрацията бе организирана срещу насилието. Тя обаче бързо се превърна в шествие на разярената тълпа, която търсеше саморазправа с хората.

 

По информация на Нова тв, дори е бил пребит служител в супермаркет.

 

"Има време да се прави анализ на ситуацията, първостепенният приоритет е да се върне реда и спокойствието. Има достатъчно полицейски сили и жандармерия, които да се погрижат за това. Не бива да съдим за ситуацията в обичайните лицемерни категории. Една от причините за избухване на обществено напрежение е начинът по който се коментират интеграционните политики до момента. Самото усещане, че някой има малко по-особени права, че някой има възможност да не спазва законите, е една от причините да се стигне дотук. Аз не мога да толерирам никакви форми на насилие, независимо от кого се упражняват", заяви Дончев и добави, че не е изключено протестът да се използва предизборно.

 

"Нощта премина нормално. Допълнително тази нощ бяха дислоцирани достатъчно на брой сили от Дирекция "Жандармерия" и специализирани полицейски сили от София, които да гарантират сигурността и обществения ред на територията на Габрово. Те ще останат в Габрово докато е необходимо. Искам да призова гражданите към мир, спокойствие и разум, тъй като всяко едно ескалиране на напрежение може да доведе до нежелателни последствия", коментира старши комисар Тодор Гребенаров, зам.-директор на главна дирекция "Национална полиция" (ГДНП).


Междувременно се разбра, че Апелативна прокуратура ще поиска днес постоянен арест на тримата мъже, задържани за побоя в магазина. 

 

 

Източник: dir.bg