<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=56672" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Куче чака на ...

Бурята “Денис” докара до Ирландия призрачен кораб, плавал хиляди километри от Бермудите

17 Февруари 2020
0 535

Бурята “Денис”, която удари Великобритания с обилни валежи и ураганни ветрове, докара до брега на Ирландия призрачен кораб, плавал хиляди километри от Бермудите. Смята се, че корабът е минал през Западна Африка, покрай Испания и до Англия, пише Daily Mail

 

 

 

Товарният кораб с танзанийски флаг останал да плава в морето, след като авария наложила екипажът от десет мъже да бъде евaкуиран от борда през октомври 2018 година югоизточно от Бермудите.  Плавателният съд, носен от вълните и морските течения, си проправил път край Африка и Испания, за да стигне до Баликотън, окръг Корк в Ирландия.

 

 

 

 

Според шефа на бреговата охрана Джон Татън това се случва веднъж на милион. “Никога досега не съм виждал  изоставен кораб-призрак”, каза още Татън. От службата се опитват да намерят собственика на плавателния съд. 

 

 

 

 

Г-н Татън каза, че се полагат усилия да се свържат със собственика на кораба. Въпреки това бреговата охрана на САЩ намери собствените си усилия в това отношение безплодни при първото му откриване. Според бреговата охрана на Ирландия обаче е твърде възможно приливът да върне обратно кораба в открито море. Това може да представлява опасност за другите плавателни съдове в района. 

 

 

 

 

Източник: Daily Mail

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции