<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=96501" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Президентски...

БФС прие подписката на Бербатов за извънреден конгрес на съюза

12 Август 2021
0 445

Подписката на бившия национал Димитър Бербатов за свикване на извънреден конгрес за избор на нов президент на Българския футболен съюз е входирана в деловодството на централата. Това обявиха от БФС на своя официален сайт.

На 5 август представители на Бербатов занесоха в сградата на съюза в “Бояна” подписи на представители на 1/3 от клубовете, които искат преждевременни избори за нов шеф. Тогава документите не бяха приети под предтекст, че се извършва дезинфекция на сградата.

Снимка: БулФото

Бербатов и екипът му явно са успели все пак да входират подписката и сега трябва да чакат от БФС да се произнесат. Това трябва да се случи до 2 седмици.

Снимка: БулФото

„Днес, 11.08.2021 г., в деловодството на Българския футболен съюз бе входиран набор от документи, представен като подписка с искане за свикване на конгрес на БФС съгласно чл. 37, ал. 1, т. 2 от Устава на БФС. След извършване на проверка относно редовността на внесените документи в установения двуседмичен срок, Изпълнителният комитет на БФС ще се произнесе по направеното искане“, написаха от БФС.

И апелативният съд позволи Боби Михайлов да бъде вписан като президент на БФС (решение)

Михайлов. Четвъртият в света от САЩ 94 обаче оттегли оставката си и заяви, че ще изкара докрай мандата си. Това означава, че конгрес за избор на нов президент може да се състои най-рано през февруари 2022 г. Или ако 1/3 от клубовете поискат такъв.

Източник: bTV

Снимки: БулФото

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции