Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Българин взе диплома, каквато имат само още 35 медици в света
Българин взе диплома, каквато имат само още 35 медици в света
06-11-19
добавено
45916
прегледа

Лекарят от УМБАЛ "Св. Иван Рилски" доц. Станимир Сираков вече има европейска диплома по неврорентгенология, която се присъжда от новосформирания Борд по невроинтервенции, съобщи Dir.bg.

 

Така младият лекар става един от общо 36 медици от цял свят, които са удостоени с този документ. Дипломата отличава специалисти, които имат опита и квалификацията да се занимават с ендоваскуларно лечение на най-сложните и комплексни мозъчно-съдови заболявания.

 

За да получи дипломата, всеки от тези медицински специалисти е трябвало да покрие редица критерии, а самият изпит е продължил 2 дни.

 

Новопридобитата диплома дава възможност на доц. Сираков, след кратък пробен период, да работи в който и да е от големите центрове в Европа, където се правят ендоваскуларни процедури.

 

 

Снимка: УМБАЛ "Св. Иван Рилски"

 

 

Припомняме, че неотдавна доц. Станимир Сираков извърши уникална операция на мозъка на 10-годишно момиченце през артерия на крака му.

 

 

 

Източник: Dir.bg