Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Българин, работещ за Google, взе наградата "Джон Атанасов"
Българин, работещ за Google, взе наградата "Джон Атанасов"
gospodari.com
10-07-19
добавено
244
прегледа

Докторът по компютърни науки от Харвард Свилен Кънев е носителят на Голямата награда "Джон Атанасов" за 2019 г., която беше връчена от президента Румен Радев на церемония в Гербовата зала на "Дондуков" 2, съобщи Dir.bg.

 

Кънев е на 31 години. Той има десетки публикации, цитирани над 500 пъти във всички големи списания и световнозначими конференции. В момента е старши софтуерен инженер в Google. Има бакалавърска, магистърска и докторска степен по компютърни науки от Харвард.

 

"Започнах като физик. Минах през школата на Теодосий Теодосиев - големият казанлъшки учител. Бях в Казанлъшката математическа гимназия. Конкуренцията обикновено мотивира. Мечтата ми основно е да правя интересни неща, интересна наука и така нататък. Признанията, са естествено невероятно ценни, но целта винаги е била интересна наука", заяви Кънев.

 

Източници: Dir.bg, БНР