Българин се опита да подкупи с ракия и суджуци полицаи в Италия

February 21, 2020
20 146
Коментари: 0

Задържаха 47-годишен българин в Италия след като опитал да подкупи пътни полицаи с 50 евро, 3 бутилки ракия и три суджука. Срещу нашенеца е повдигнато обвинение за подбуждане към корупция. Случаят се оказа толкова куриозен, че бе разказан по радиото и описан от централните ежедневници в Италия, предаде БНР.

 

 

АРЕСТУВАХА КАТАДЖИЯ С 36 000 ЛЕВА ПОДКУП

 

 

Българският шофьор бил спрян за проверка от патрул на карабинерите в южното градче Чериньола. Той бил без предпазен колан, а освен това превозното му средство не отговаряло на изискванията за сигурност и безопасност. За всичко това карабинерите започнали да пишат протокол за глоба от 180 евро. 

 

 

КОРУПЦИЯ НА ПЪТЯ: ПОЛИЦАИ ИСКАТ И ПОЛУЧАВАТ ПОДКУП ОТ ИСПАНКА

 

 

 

 

Българинът обаче извадил от една торба бутилките с българска ракия и суджуците. Предложил и банкнота от 50 евро, за да се отърве от глобата. Карабинерите го задържали веднага с обвинение за подбуждане към корупция.

 

 

Със същото обвинение преди дни край Ровиго бе задържан китайски гражданин, който предложил на карабинерите 25 евро, за да пият кафе, а той да не плаща глоба, защото нямал застраховка на колата.

 

 

Източник: БНР

Коментари

Реакции

LIVE | Вторник | 18:00 ч.: Бойко Борисов и ген. Мутафчийски ще отговарят на вашите въпроси във FB страницата ни!