Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Българите са сред най-нещастните в Европа, според Евростат
Българите са сред най-нещастните в Европа, според Евростат
11-07-19
добавено
1461
прегледа

Българите са сред най-нещастните в Европа. Това показват данни на статистическата служба Евростат.

 

 

Най-ниско ниво на щастие е регистрирано в Латвия (31%), следвана от България (35%),  Хърватия (42%), Литва (45%), Румъния и Гърция, където 46% от хората са се чувствали щастливи през пследния месец. 

 

 

 

 

Белгия, Холандия, Австрия и Финландия пък са страните с най-щастливо население – над три четвърти от хората (76% във всяка от страните) посочват, че са се чувствали щастливи през цялото и по-голяма част от времето за последните 4 седмици. Следват ги Люксембург, Испания и Дания.

 

 

 

 

Общо през 2018 г. над 62% от хората в ЕС на 16 и повече години заявяват, че са били щастливи. В сравнение с 2013 г. делът на щастливите хора в ЕС се е увеличил с над 2 пункта. Гражданите на ЕС са били запитани „Като цяло колко сте удовлетворени от живота напоследък?“, като отговорът е по скала от 0 до 10, при която 0 е „изобщо не съм удовлетворен“, а 10 – „напълно удовлетворен“.

 

Най-високо ниво на удовлетвореност е регистрирано във Финландия – 8,1 пункта, следвана от Австрия (8), Дания, Полша и Швеция (по 7,8). За сравнение България се класира последна с 5,4 точки. 

 

 

Източник: Евростат