<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=97740" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Започна хаос...

България вече е на второ място в Европа по смъртност от коронавирус (видео)

28 Август 2021
0 731

България вече е на второ място в Европа по смъртност от коронавирус. Това показват последните данни на Европейския център по контрол и превенция на заболяването, предават bTV.

Починалите от Covid-19 са 31 на милион. За предходните 14 дни този показател е бил 18.

Доц. Кунчев: В пет града в страната ваксинирани ще получават ваучери за пазаруване в магазини

Преди нас е Кипър. А с най-ниска смъртност – без нито един починал — са Исландия и Лихтенщайн. Исландия е ваксинирала над 80 процента от населението си, Лихтенщайн – 58 на сто. В Кипър процентът е около 70.

Напълно имунизирани са под 20 процента от българите. С това, според данните на Европейския център по контрол и превенция на заболяванията, страната ни остава в дъното на тази класация. Преди нас е Румъния с близо 32 на сто ваксинирано население.

България вече е на второ място в Европа по смъртност от коронавирус (видео)

Първа е Малта с над 90% имунизирани. В Италия този процент е близо 70. Средно за Европейския съюз и европейското икономическо пространство – напълно ваксинирани са 67 на сто.

Големият брой заразени в някои страни с високо ваксинационно покритие може да се дължи на факта, че ваксините пазят в по-голяма степен от тежко протичане на коронавирус, отколкото от заразяване. Обяснението е на вирусолога проф. Радка Аргирова, и е публикувано от здравното министерство.

Източник и видео: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции