<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=62487" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

България временно затвори границата с Турция

24 Април 2020
0 453

България въвежда временна забрана за влизането на хора и превозни средства от Турция, предаде Медиапул. Мярката ще продължи до понеделник.

Забраната е наложена със заповед на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев и важи за граничните контролно-пропускателни пунктове Лесово – Хамзабейли, Капитан Андреево – Капъкуле, Малко Търново.

Изключение се допуска за тежкотоварни автомобили, транспортни средства със специален режим на движение или превозващи хора, които се нуждаят от лечение, както и автомобили, изпълняващи хуманитарни мисии.

“Отправихме предупреждение към българите да не пътуват при своите роднини в страната или чужбина преди Великденските празници. Сега отново го правим и в началото на Рамазана. Дори след отпадането на забраната гражданите, пътуващи между България и Турция, ще бъдат поставяни под карантина във всяка от двете държави при всяко преминаване на границата”, каза министърът на външните работи Екатерина Захариева.

Тя проведе телефонен разговор с турския си колега Мевлют Чавушоглу, с когото обсъди въвеждането на тези временни мерки, които са в интерес на гражданите и на двете страни.

Главно мюфтийство затваря джамиите у нас за Байрам заради мерките срещу Covid-19

България временно затвори границата с Турция

По-рано стана ясно, че джамиите в България ще бъдат затворени по време на празника Байрам. Заповедта е издадена от Главното мюфтийство, а молитвите ще се предават по интернет.

Източник: Медиапул

Снимки: Булфото

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Angelina Ivanova

    26 Април 2020

    Моля ви, не правете същата грешка, каквато направи и правителството! Месец Рамазан е месец, в който мюсюлманите спазват "уруч" - пост, който се изразява в хранене в тъмната част на деня. Няма празник, така както и ние не празнуваме "Великите пости". Рамазан Байрам започва на 23.05.2020 и е възможно повишено движение на границата, едва тогава. Срамно е да не познаваме религиозните традиции на част от нашите съграждани! Срамно!

Реакции