Следва: Откраднаха ч...

България е далеч от отмяна на визите за САЩ, според Джеймс Пардю (видео)

30 Ноември 2019
0 2488

България е далеч от отмяна на визите за САЩ, заяви за БНР Джеймс Пардю, посланик на Съединените щати у нас в периода 2002-2005 година.

 

 

БОРИСОВ СЛЕД СРЕЩАТА С ТРЪМП: УБЕДЕН СЪМ, ЧЕ ВИЗИТЕ ЗА САЩ ЩЕ ПАДНАТ (ВИДЕО И СНИМКИ)

 

 

"Решението за падането на визите ще бъде съобразно критериите. Същевременно ще е и политическо. Но ако се върнете чак до 2000 година, ще видите, че всички президенти оттогава са казвали, че ще разгледат въпроса. Мога обаче да ви кажа, че България е далеч от отмяна на визите", заяви Пардю.

 

 

""

 

 

В общите изявления като това на Борис и Тръмп след срещата във Вашингтон винаги обръщайте внимание на глаголите. "Възнамеряват" и "планират" да направят нещо. Или "ще" направят нещо. На мен по-скоро ми изглежда като дългосрочно обещание, отколкото като незабавни действия за отмяна на визите. "Българите не бива да чакат със затаен дъх, освен ако не бъде постигнат голям напредък по изпълнението на критериите", смята още бившият посланик.

 

 

ГАФОВЕ И ИЗЦЕПКИ ОТ СРЕЩАТА НА БОРИСОВ И ТРЪМП (ВИДЕО)

 

 

Той констатира, че България продължава да бъде пропита от корупция, както и че българските медии в огромната си част са вече покорени и компрометирани. 

 

 

"Съединените щати изпратиха много способен дипломат за свой посланик в София. Според мен България има голям късмет, че посланик Херо Мустафа е в София. Тя има огромен дипломатически опит. Работила е на някои много трудни места. Разполага с всички качества, за да бъде много добър посланик в България", коментира още Пардю.

 

 

Източник: БНР

 

 

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции