<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=87053" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: ВМРО поиска к...

Българи в чужбина сигнализират за липсващи гласове при вота (видео)

09 Април 2021
0 4230

Български граждани в чужбина сигнализират за липсващи гласове при вота, съобщава bTV.

22-годишният Явор Георгиев гласува в германския град Хам. Няколко дни по-късно проверява резултата от сайта на ЦИК. Разбира, че липсват гласове за избраната от него политическа формация „Изправи се! Мутри вън!“.

“Видях, че има само един глас при положение, че моето четиричленно семейство и други наши двама семейни приятели са гласували за тази партия. Шест гласа, а пишеше, че има само един“, казва Явор.

Други българи в Германия вече са сезирали ЦИК заради неотчетени гласове за „Демократична България“ във финалния протокол. От секцията в Германия допускат, че е станала техническата грешка.

Как се разпределят гласовете от чужбина и защо може да се окажат ключови?

„В посолството видях, че въпросната партия, за която ние сме гласували, има 0 гласували, което е много странно. Проверих в търговското представителството – оказа се, че гласовете са само 3, което е много странно“, казва Моника Борисов от Виена, която е гласувала за партия МИР. Според думите ѝ така са направили още поне 100 българи, но в протокола, качен на сайта на ЦИК, срещу името на партията гласовете са 0.

За казусите вече е сезирана Централната избирателна комисия, но коментар по случая според bTV до момента няма.

Източник и видео: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции