<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=87053" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: ВМРО поиска к...

Българи в чужбина сигнализират за липсващи гласове при вота (видео)

09 Април 2021
0 4234

Български граждани в чужбина сигнализират за липсващи гласове при вота, съобщава bTV.

22-годишният Явор Георгиев гласува в германския град Хам. Няколко дни по-късно проверява резултата от сайта на ЦИК. Разбира, че липсват гласове за избраната от него политическа формация „Изправи се! Мутри вън!“.

Българи в чужбина сигнализират за липсващи гласове при вота (видео)

“Видях, че има само един глас при положение, че моето четиричленно семейство и други наши двама семейни приятели са гласували за тази партия. Шест гласа, а пишеше, че има само един“, казва Явор.

Други българи в Германия вече са сезирали ЦИК заради неотчетени гласове за „Демократична България“ във финалния протокол. От секцията в Германия допускат, че е станала техническата грешка.

Как се разпределят гласовете от чужбина и защо може да се окажат ключови?

„В посолството видях, че въпросната партия, за която ние сме гласували, има 0 гласували, което е много странно. Проверих в търговското представителството – оказа се, че гласовете са само 3, което е много странно“, казва Моника Борисов от Виена, която е гласувала за партия МИР. Според думите ѝ така са направили още поне 100 българи, но в протокола, качен на сайта на ЦИК, срещу името на партията гласовете са 0.

За казусите вече е сезирана Централната избирателна комисия, но коментар по случая според bTV до момента няма.

Източник и видео: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции