Българи са блокирани в китайския град Ухан заради коронавируса

January 27, 2020
23 3898
Коментари: 0

Трима българи са блокирани в китайския град Ухан заради разпространението на смъртоносния коронавирус, пише Сега. Българското посолството в Китай поддържа непрекъснато връзка с тях.

 

Пред БНР кметът на Петрич Димитър Бръчков съобщи, че с извънреден полет днес сутринта от Пекин се завръща българският ансамбъл “Пролет”от Петрич, който бе поканен да участва в китайския новогодишен карнавал. Всички от групата са добре, а семействата им са били информирани за извънредната ситуация заради коронавируса и отменените мероприятия по посрещането на китайската Нова година.

 

10-МИЛИОННИЯТ ГРАД УХАН Е “ЗАПЕЧАТАН” ЗАРАДИ НОВИЯ КОРОНАВИРУС

 

Общо 16 танцьори, предимно тийнейджъри, четирима техни ръководители и трима представители на местната власт са в екипа, който трябваше  да представи страната ни на Световния карнавал в Пекин. Групата замина на 22 януари, а участието на фолклорния състав беше планирано за 1 февруари.

 

Андон Божанин, който ръководи групата, е потвърдил пред китайските власти желанието на всички да напуснат страната при първия удобен случай. 

 

Към момента няма информация дали, след като кацнат на летището, ще им бъдат извършени специални прегледи и изследвания.

 

 

 

 

Междувременно броят на жертвите на коронавируса в Китай достигна 80 души, след като 24 души починаха в провинция Хубей, епицентъра на заразата, съобщава Dir.bg.

 

В цялата страна са регистрирани 769 нови случая на заболяването, с което потвърдените в цялата страна случаи достигна 2744.

 

КОЛКО НАДЕЖДНИ СА ХИРУРГИЧЕСКИТЕ МАСКИ СРЕЩУ НОВИЯ КОРОНАВИРУС?

 

Китайското правителство обяви, че ще удължи срока на почивните дни по случай Лунната нова година до 2 февруари, за да се засили превенцията и контролът върху новия коронавирус. Училищата също удължават ваканцията си.

 

 

Източници: СегаDir.bg

Коментари

Реакции

Следете разпространението на COVID-19 в реално време: