<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=37642" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Харви Уайнст...

Българка на метри от взрива в Лион: Чухме силни писъци, хората искаха да се скрият (видео)

25 Май 2019
0 4453

Българка се оказва пряк и неволен свидетел на атаката в Лион. Зорница Стоянова живее и работи от години във Франция. В момента, когато взривът избухва, жената e в отсрещната сграда, пише 24 часа.

 

 

13 СА ВЕЧЕ РАНЕНИТЕ ПРИ ЕКСПЛОЗИЯТА В ЛИОН, ОЩЕ ИЗДИРВАТ ИЗВЪРШИТЕЛЯ (ВИДЕО И СНИМКИ)

 

 

"В 17:30 напусках работа. Чаках асансьора, до мен беше една възрастна жена на 78 години. Не видяхме какво точно се случва. В момента, в който е избухнала бомбата, чухме силните писъци, крещенето. Хората бяха изплашени. Биеха по вратата на главния вход на сградата, за да се скрият, явно ги беше страх, че ще продължи. Ние не знаехме какво точно се случва. След това дойдоха "Бърза помощ" и полиция", каза Зорница Стоянова.

 

 

""

 

 

Повече от час след инцидента Зорница остава блокирана в сградата, където заедно с други свидетели дава показания пред полицейските власти.

 

 

 

""

 

 

"Полицията ни държа много време, повече от час. Разпитваха ни дали сме видели нещо, дали сме чули нещо. Разпитваха абсолютно всички. Търсеха и най-малката информация, което е съвсем нормално. Имаше много лекари и "Бърза помощ", които постоянно се интересуваха от това как сме и как се чувстваме всички. Беше ужасно. Имаше много деца и хора, които гледаха отвсякъде", каза още Стоянова.

 

 

""

 

 

Междувременно, полицията продължава издирването на основния заподозрян за взрива. Става дума за мъж, избягал с велосипед. Той е бил заснет от охранителна камера да оставя чанта пред пекарна в Лион малко преди експлозията.

 

 

""

 

 

13 души са пострадали при взрива, повечето са приети в болница с леки наранявания. Разследването на експлозията е поето от специалисти по борба с тероризма, обявиха от прокуратурата.

 

 

Източник: 24 часа

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции