Българската традиция и природа оживяват в новото видео на #YOURSAKE

17 Януари 2020
26 1694

Днес е премиерата на клипа на новия етно-хаус трак на Fabrizio Parisi и The Editor с DIA.  

 

 

Модерен прочит на традиционната българска музика – точно това е новото хаус парче  #yoursake на вече утвърдения тандем Fabrizio Parisi и The Editor с младата и супер обещаваща певица DIA. Песента вече има и официално видео, което от днес е в youtube.

 

Можете да го видите тук:

 

 

 

 

Главната роля в клипа е поверена на младата певица. Целенасочено търсената простота на кадъра акцентира върху красотата на българската природа и традициите, които се пренасят през вековете, пресъздадени еднозначно чрез трансформацията на DIA. Видеото е по идея на екипа, създал песента, като любопитен факт е, че включва и кадри, направени от самите тях.

 

 

Песента се завъртя в радио ефир на Бъдни вечер и вече успя да се изкачи до първите места в българските класации. Успехите ѝ зад граница също не закъсняха, като само дни след премиерата стигна и до слушателите в Китай.

 

 

 

 

#yoursake и е дългоработена колаборация между двамата продуценти – Fabrizio Parisi и The Editor, и DIA. Те се познават още от първия голям хит с български мотиви на италианеца – Sunbeams (с народната певица Гергана Димитрова – Белонога). В крайна сметка решават да се поклонят пред неравноделните тактове и българската традиция и с DIA, и да направят тотален римейк на втория ѝ сингъл „Вено Невенo”.

 

 

 

 

Продуцентите стъпват на части от текста и кантото на авторската песен на певицата, която преди 4 години се превърна в тотален хит, и изграждат напълно нов трак. В #yoursake DIA отново се включва както в писането на музиката, така и в текста. Единодушно избират името  #yoursake заради посланието – в превод: „Заради теб“, както и хаштага, който символизира модерното звучене и тенденции сред младите.

 

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции