Следва: Родителите, п...

Българският лекарски съюз за скандалната д-р Байчева: Действала е правилно

24 Май 2016
0 21488

Преди повече от година към нас се обърна една майка, която загуби детето си по време на раждане при д-р Байчева в Тетевенската болница. Тогава цялата общественост осъди неадекватното поведение и съмнителните методи на доктор Байчева.

 

И въпреки че медицинският одит беше категоричен, че скандалната лекарка е използвала отдавна отречени методи, Българският лекарски съюз цяла година се чуди дали да отнеме лекарските й права или не.

 

"Колежката няма нарушение в използването на метод като налагане на форцепс. Върху плода няма следи от увреда от наложен форцепс", казва д-р Петко Загорчев, председател на етичната комисия на Българския лекарски съюз. По думите му има две експертизи с противоречиви заключения, затова се наложила трета от проф. д-р Асен Николов, национален експерт в Борда по акушерство и гинекология. Д-р Загорчев споделя още, че в болницата в Тетевен не е имало анестезиолог в онзи момент и затова не е направено секцио там. 

 

"В условията, които са предоставени за работа д-р Байчева е действала правилно", коментира д-р Загочев. 

 

На д-р Байчева няма да й бъдат наложени никакви наказания! Тя може да продължи да си практикува така, както до момента. Разбираме обяснението на д-р Загочев така – докато нямаме условията за работа, които искаме, можем да лекуваме както си искаме и да правим каквото си решим и то безнаказано.

 

Сега остава съда да вземе решение дали д-р Байчева да понесе някаква отговорност за действията си.

 

Вижте още:

 

ПРЕСТЪПНА МЕДИЦИНСКА АРОГАНТНОСТ 

 

ПРЕСТЪПНА МЕДИЦИНСКА АРОГАНТНОСТ 2 

 

ДЕЙСТВАЛА ЛИ Е ЕТИЧНО ДОКТОР БАЙЧЕВА СПОРЕД ЛЕКАРСКАТА КОМИСИЯ? 

 

СКАНДАЛНАТА Д-Р БАЙЧЕВА РАБОТИ В СОФИЯ, НЯМА КОЙ ДА Й ОТНЕМЕ ПРАВАТА НА ЛЕКАР

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции