<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=97090" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Съдия стреля ...

Български и албански банди се стрелят заради борба за бизнеса с понички в Гърция

19 Август 2021
0 885

Български и албански банди се борят за овладяване на апетитния пазар на понички по гръцките плажове, предава КлубZ, цитирайки медии в Гърция и Северна Македония. Нерядко се стигало и до престрелки, твърдят източниците.

44-годишен грузински гражданин разказва пред “Прототема”, че както си почивал на плажа на Неа Мармара на Халкидики чул изстрели зад гърба си и вик “Горе ръцете!”

Снимка: Pixabay

Той мигновено изпълнил разпореждането, но се оказало, че то не е за него, а за нарушител, който е дръзнал да продава донъти на “чужда” територия. 

Снимка: Unsplash

Полицията получавала често сигнали за подобни неприятни инциденти, понякога стигащи само до побои и устни заплахи. 

Снимка: Pixabay

Поничките, които масово се продават по плажовете в Гърция, носят 400 процента печалба – те се вземат на едро от пекарните за по 50 евроцента, а се продават по 2 евро на плажуващите.

Дневните продажби на един средно натоварен плаж възлизали на 500-600 понички, т.е. печалбата е поне 800 евро, като се приспадне малката надница на продавача. Парите се прибирали обикновено от албански и български “бизнесмени”, които непрекъснато се опитвали да извоюват нови територии за бизнеса си един от друг. 

Източник: КлубZ

Снимки: Pixabay

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции