Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Бяла Лястовица за човека рискувал живота си, за да спаси две кучета в Пирин
Бяла Лястовица за човека рискувал живота си, за да спаси две кучета в Пирин
Бяла лястовица Вземи EMBED
Loading the video...
11-26-18
добавено
58790
прегледа

Красимир Елинов не е професионален спасител, но рискува живота си, за да спаси две кученца, заседнали на малка ниша на връх „Котешкия чал“, на 2481 метра в Банско. Иво и Наско от Планинската спасителна служба разказват какво се е случило пред Влади Василев и камерата на „Господари на ефира“.

 

 

Преди седмица с Краси се свързват собствениците на двете кучета, разказват му за бедственото положение, в което са изпаднали животните в планината и го молят за съдействие. Краси на секундата решава да помогне на Бети и Божана, които подгонили диви кози и се озовали по средата на нищото – без да имат шанс да се измъкнат живи.

 

Два дни животинките остават на върха без храна и вода. След няколкочасово катерене Красимир, рискувайки живота си и с помощта на Иво и Наско, стига отвесния склон и спасява двете кученца.

 

Вижте уникални кадри от спасителната акция в репортажа.