<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=81279" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Проф. Кантард...

Ваксината на Pfizer предпазва от новите щамове на Covid-19, твърди лекарствен производител

08 Януари 2021
0 392

Ваксината на Pfizer и BioNTech предпазва срещу новите мутации на Covid-19, установени във Великобритания и Южна Африка, твърди изследване, ръководено от американски лекарствен производител, съобщава New York Post.

Според експерта на Pfizer Фил Дормитцер, мутацията, позната като N501Y, би могле да е отговорна за по-повсеместното разпространение на коронавируса, както и за неспособността на антителата да неутрализират инфекцията от Covid-19.

Великобритания ще забави поставянето на вторите дози на ваксината срещу Covid-19 (видео)

Данните са взети от кръвни изследвания на пациенти, имунизирани с ваксината и резултатите са обнадеждаващи относно реакцията на ваксината към новите вариации на вируса.

Ваксината на Pfizer предпазва от новите щамове на Covid-19, твърди лекарствен производител

Дормитцер твърди, че ваксината е противодействала успешно на споменатата мутация, както и на други 15, засегнати от изследването, но все още е рано да се потвърди, дали продуктът на Pfizer и BioNTech реагира успешно при всички познати мутации на коронавируса.

“До момента сме тествали действието на ваксината при пациенти с 16 различни мутации на вируса и резултатът е положителен. Това са добри новини, но не можем още да бъдем сигурни, че така ще бъде и при 17-ата”, каза специалистът.

Ваксината на Pfizer предпазва от новите щамове на Covid-19, твърди лекарствен производител

Ваксината на “Модерна” вероятно ще предпазва от Covid-19 за срок от 2 години, обяви директорът на компанията

Ваксината Pfizer / BioNTech и тази на Moderna, които използват синтетична технология за РНК, могат да бъдат променени бързо, за да се справят с нови мутации на коронавируса, ако е необходимо. Учените предполагат, че промените могат да бъдат направени само за шест седмици.

Източник: New York Post

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции