<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=76482" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Заплахи и оби...

Валери Симеонов загуби дело срещу Слави Трифонов за разследване за мотела му

26 Октомври 2020
0 9939

Валери Симеонов загуби дело, което заведе срещу Слави Трифонов заради журналистическо разследване през 2017 г., в което се твърдеше, че депутатът е в явен конфликт на интереси, пише Дневник.

Валери Симеонов за имотите си: Ще ударят на камък

Разследването е за това, че в мотел “Козия рог” в Малко Търново, собственост на Симеонов, се настаняват военни, които охраняват границата с Турция. Съдебния казус приключи окончателно и Симеонов е осъден да плати разноските по делото.

“Следващият скалп, който ще закача на стената си, сигурно ще е на Слави Трифонов”. Това беше един от първите коментари на лидера на НФСБ и съпредседател на “Обединени патриоти” Валери Симеонов ден след излъчването на репортажа в предаването. По повод материала още тогава той даде заявка, че ще сезира медийния регулатор и намекна, че ще съди “Шоуто на Слави”.

Симеонов действително завежда дело срещу Трифонов и Би Ти Ви като твърди, че информацията не е вярна и настоява да му платят сумата от 30 000 лв. като обезщетение. Той обаче губи на две инстанции, а на 22 октомври състав на Върховния касационен съд (ВКС) се произнася с определение, с което не допуска делото до касационно разглеждане.

Така на практика решението на Софийския апелативен съд влиза в сила и Валери Симеонов трябва да плати разноските по делото.

Проверяват и Валери Симеонов за евтини имоти

В определението на ВКС се казва, че “е установено, че собственик на мотел “Козият рог” е “Скат ООД” и че “в посочения период са настанявани военнослужещи Сухопътни войски – 42-ри механизиран батальон, Бригада механизирани сили, Сухопътни войски, Военно формирование 14200, Военно формирование 52740, батальон за логистично осигуряване, 2-ри Батальон, военно формирование 22180”.

От Търговския регистър е доказано и че Валери Симеонов притежава 90% от “Скат ООД”. ВКС приема, че “изложените факти от Слави Трифонов са истински, проверени в хода на изготвяне на репортажа и доказани в хода на съдебното производство.”

Източник: Дневник

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции