<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=81779" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Лейди Гага и ...

Валери Симеонов със скандално изказване: Който иска да гласува, да си хване самолета и да дойде в България! (видео)

15 Януари 2021
0 3358

“Който държи на представително управление в България и той да участва в избора на това представително управление, да си хване самолета и да дойде в България, категоричен бе лидерът на НФСБ и председател на Народното събрание Валери Симеонов.

„По никакъв начин не трябва да се допускат промени в изборните правила в последния момент. Промените, които президентът лансира за гласуването по пощата, не гарантират изискванията за тайна на вота”, допълни той в предването „Здравей, България” по NOVA.

Валери Симеонов със скандално изказване: Който иска да гласува, да си хване самолета и да дойде в България! (видео)

„У нас няма никаква практика за това. В САЩ и в други държави е разрешено, но то не е толкова просто. Това трябва да се каже на хората”, коментира Симеонов.

„Който толкова много държи на представително управление в България и иска да участва в избора на това управление, да си хване самолета и да дойде в България. Няма друго решение”, категоричен бе лидерът на НФСБ.

Извънреден брифинг на ГЕРБ: Няма да подкрепим нито една от промените, които Радев предложи (видео)

„Гласуването по пощата не е просто. Там трябва да има някаква кореспонденция. Държавата трябва да ти изпрати документи и идентификационен номер, с който ти да гласуваш и да е ясно, че не е подменен твоят вот. За да се направи това, държавата трябва да знае адреса ти”, коментира той.

По думите му няма абсолютно никакво време за организирането на такова гласуване, нито практика, нито нормативна база. „Времето е прекалено малко и това прави гласуването по пощата екзотична мярка”, смята Валери Симеонов.

В извънредно обръщение към народа Румен Радев обяви официалната дата на изборите (видео)

„Тази идея, както и предложението за видеонаблюдение при броенето на бюлетините, имат една цел – да се удовлетворят исканията на хората, които протестираха на улицата, но ако ги изпълниш, отново може да си подлаган на критика”, посочи лидерът на НФСБ.

Източник: NOVA, “Здравей, България”

Снимки: БулФото

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Samuil Hamchev

    15 Януари 2021

    Ох миличкия да не вземе и той да хване нещо

Реакции