<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=42541" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Адвокатът на ...

Валери Симеонов стана заместник-председател на парламента

20 Ноември 2019
0 1169

Лидерът на Националния фронт за спасение на България (НФСБ) и бивш вицепремиер Валери Симеонов беше избран за заместник-председател на Народното събрание в сряда, съобщи Свободна Европа.

 

„За" гласуваха 118 народни представители, шестима бяха „против“, а още толкова „въздържали се”. 

 

От групата на „Обединени патриоти“ са внесли проекта в парламента само преди ден. Днес той беше разгледан като първа точка в дневния ред на народните представители.

 

Първите реакции в парламента не закъсняха. Депутатите от ДПС напуснаха пленарната зала, бойкотирайки гласуването. Мустафа Карадайъ определи избора на Симеонов за заместник-председател на парламента като пълно отрицание на демократичните достижения и преминаване границата на всякаква търпимост.

 

Според него за ГЕРБ и БСП хората са човекоподобни. "За тях човеконенавистта е разбирането за демокрация, или криворазбраната демокрация. С този акт границата на търпимост е прекрачена. Актът означава – пълно отрицание на демократичните достижения, означава да властва национализма, омразата, разделението, противопоставянето и агресията. Означава нагла провокация към парламентаризма и евроатлантическите ценности. Означава провокация към цялото общество. За ГЕРБ задържането на власт е над стабилността и сигурността на държавата"

 

Симеонов ще заеме поста на Явор Нотев, след като „Атака” бяха лишени от правото да заемат ръководни постове в парламента.

 

 

Изборът на Валери Симеонов за заместник-председател на парламента провокира веднага обществено недоволство. Протестиращи се събраха пред Народното събрание. Те искат оставката на Симеонов. Протестиращите блокираха за кратко движението по бул. "Цар Освободител". Жандармерия охранява сградата на Народното събрание.

 

 

В края на миналата година Валери Симеонов подаде оставка като вицепремиер след като близо месец майки на деца с увреждания настояваха той да бъде свален от поста си. Повод стана скандалното изказване на Симеонов, в което той ги нарече „кресливи жени“с „уж болни деца“.

 

Ние от gospodari.com тогава първи направихме публично достояние абсолютно неприемливия коментар, който отправи лидерът на НФСБ. Случката можете да си припомните от видеото горе.

 

ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ С ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ГРОЗНО ИЗКАЗВАНЕ ЗА МАЙКИТЕ НА ДЕЦАТА С УВРЕЖДАНИЯ

 

 

Източник: Свободна Европа

Информационна агенция "Фокус"

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции