<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=78637" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Вирусологът ...

Валери Симеонов: Трябва да се затворят и паркове, градинки и детски площадки (видео)

25 Ноември 2020
1 2834

Мерките, които се предлагат от правителството, са много адекватни, но трябва да се мисли и за допълнителни ограничения. Това обяви на брифинг в парламента лидерът на НФСБ Валери Симеонов.

“Парковете, градините, междублоковите пространства също са огнища на коронавирус, тъй като там се съсредоточават детските игри. Същото се отнася и за детските площадки, които са изпълнени от метал с гладка повърхност, а е установено, че коронавирусът се задържа на гладки, хладни и влажни повърхности дълго време. Тези детски площадки стават един такъв пасивен преносител на заразата”, поясни председателят на НФСБ и зам.-председател на Народното събрание.

Симеонов напомни, че партията му е предложила още в началото на ноември да се затворят яслите, градините и училищата, както и моловете, но мерките са закъснели, категоричен е той.

Според него не е логично да се затварят фитнесите, а басейните да останат отворени.

Борисов за извънредните мерки: Взимаме трудни, но мъдри решения и трябва да ги изпълняваме заедно (видео)

Той се оплака, че не е срещнало разбиране предложението му депутатите да преминат към работа дистанционно, както работи Европейския парламент.

Снимка: БулФото

Симеонов обяви, че в парламентарната група на Обединените патриоти 20% са заразени с COVID-19, от които двама са в тежко състояние. В групата на „Воля“ заразените били 50%.

Източник: bTV

Снимка: БулФото

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Николай Колев

    25 Ноември 2020

    ЗАЩО СИ БЕЗ МАСКА ???????????????

Реакции