Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Валя Ахчиева напуска БНТ (видео)
Валя Ахчиева напуска БНТ (видео)
Вземи EMBED
Loading the video...
12-01-19
добавено
3740
прегледа

Валя Ахчиева напуска БНТ. Това обяви самата тя във видео във Фейсбук. Разследващата журналистка съобщи, че е подала оставката си до генералния директор Емил Кошлуков в петък.

 

 

БНТ СВАЛЯ ВАЛЯ АХЧИЕВА ОТ ЕКРАН, НИНОВА Я КАНИ В ТЕЛЕВИЗИЯТА НА БСП

 

 

"Свободната журналистика има нужда от свободни медии, аз избрах свободата", казва във видеото Ахчиева. В началото на годината предаването ѝ "Открито" беше свалено още от предишния директор Константин Каменаров, който обяви конкурс за разследващо предаване и използва това като повод.

 

 

 

 

СКАНДАЛЪТ МЕЖДУ ВАЛЯ АХЧИЕВА И БНТ СЕ ВЪРТИ ОКОЛО ФАКТУРА ЗА 960 ЛВ.

 

 

През март стана ясно, че има спор между ръководството и журналистката. Тя обяви, че БнТ отказва да излъчи втора част от нейно разследване, докато от медиата твърдяха, че не е спазила задълженията си и е имало непредвиден разход от 980 лева повече. Ахчиева заведе дело, което през септември спечели на първа инстанция.

 

 

 

 

Ахчиева обяви, че следващата ѝ разработка ще бъде публикувана в сряда (4 декември), а онлайн предаването ѝ в YouTube се казва "Разследването на Валя Ахчиева".

 

 

Източник: Фейсбук