<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=85599" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Дъжд от отлом...

Вандали повредиха реновирания античен форум в Стара Загора

17 Март 2021
0 205

Поредна вандалска проява беше констатирана в Стара Загора. Посегателството е извършено върху сцената на Античния форум на „Августа Траяна“.

Проверка на служители от звено „Инспекторат“ са установили счупени стъкла вследствие на удари с твърд предмет, както и разковани дъски на сцената. В това състояние се създават сериозни предпоставки за наранявания и контузии на граждани.

Установени са още скъсани и оголени кабели и счупени прожектори и силно замърсяване в района от различни хартиени и пластмасови опаковки. Електричеството е било прекъснато веднага и е обезопасено.

Античният форум „Августа Траяна“ беше изцяло реновиран през 2014 година по проект „Превръщане на културно-исторически паметници от Античния период на Стара Загора в туристическа атракция“. Общата стойност на инвестицията беше близо 4,4 млн. лева и беше финансиран от Оперативна програма „Регионално развитие“.

Дейностите обхванаха консервация и експониране на Западната порта и допълнителната външна крепостна стена, Форумния комплекс с аудиториум.

Източник: Община Стара Загора

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции