Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Вандалски атаки срещу фирма за споделена мобилност (Господари на Уеба)
Вандалски атаки срещу фирма за споделена мобилност (Господари на Уеба)
Репортажи Вземи EMBED
Loading the video...
10-11-19
добавено
3715
прегледа

"Нямаме намерение да си тръгнем от България. Надяваме се да няма чадър върху извършителите на масираната атака срещу нашите автомобили и разследването скоро да доведе до резултат", заяви за Gospodari.com Стефан Спасов, регионален мениджър на SPARK за България и Финансов директор на международната група SPARK Technologies UAB.

 

Той се обърна към нас, след като от фирмата за споделена мобилност се оплакаха, че 15 автомобила на SPARK са станали обект на груби вандалски прояви, опити за кражби, изпочупени стъкла и умишлени катастрофи.

 

ВАНДАЛИ МАСОВО ТРОШАТ ЕЛЕКТРИЧЕСКИТЕ АВТОМОБИЛИ ЗА СПОДЕЛЕНО ПЪТУВАНЕ В СОФИЯ (СНИМКИ)

 

"Притеснени сме от силното чувство на безнаказаност от страна на извършителите, но се надявам да не е така и те да бъдат заловени. Нямаме предположения кой стои зад атаките. Щом е толкова масирана и организирана, означава, че това е дело на мащабна група", каза още Стефан Спасов.

 

ГОСПОДАРИ НА УЕБА: РУМЕН И ГЕРО СВАЛЯТ ПРЕДИЗБОРНИТЕ МАСКИ (ВИДЕО)

 

В рамките на два часа седем автомобила са били потрошени. "Това се случва за втори път. Точно една година по-рано имахме подобен случай. Мислехме, че ще се справим сами, но вече при втората атака разбрахме, че ще е трудно", каза още пред Gospodari.com Стефан Спасов.

 

"Мога да ви кажа със сигурност, че това са недоброжелатели. Тече разследване, полицията съдейства. Надявам се, че в кратки срокове ще имаме резултати. Много малко вероятно е нападателите да са наши клиенти. Най-вероятно това е човек, който няма нишо общо със Spark", каза още Стефан Спасов.