<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=69116" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Чуйте аудиоз...

Васил Божков и Огнян Стефанов излязоха с позиции за записите, пуснати от прокуратурата

14 Юли 2020
0 11129

“#Хунта, „разтърсващите доказателства“ можехте да ги прочетете и тук или да ги чуете в интервю. Подгответе още 19 обвинения. Подкрепям протестите срещу вас от първият им ден и ще продължавам да го правя. Докато дадете #оставка. Докато получите #възмездие.”

Това написа в профила си във Фейсбук укриващият се в Дубай бизнесмен Васил Божков. Реакцията му дойде след като по-рано днес Специализираната прокуратура показа материали от досъдебното производство, водено срещу обвиняемия Васил Божков и други лица, за участие в организирана престъпна група и други престъпления.

Прокуратурата пусна обещаните разговори на Васил Божков с политик и журналист, давал е указания и за протестите

Разпространени бяха и 4 разговора по телефона. Прокуратурата твърди, че те са водени от Божков с журналиста Огнян Стефанов и депутата от БСП Александър Паунов.

Чуйте аудиозаписите на Васил Божков с Огнян Стефанов и Александър Паунов, които пусна прокуратурата

Една от обсъжданите теми са протестите срещу правителството в София.

“Разбира се, че си спомням тези разговори, откривате ли в тях нещо укоримо”, попита пред БНР журналистът Огнян Стефанов във връзка със записите.

“Васил Божков не го познавам, контактувам с него единствено от професионален медиен интерес. Той може да е обвиняем, но това не е присъда. Всяка медия и журналист има желанието да се свърже и да чуе мнението му. Не откривам нищо укоримо в това, напротив”.

Стефанов беше категоричен, че не е близък с президента Румен Радев, а е имал само три срещи с него.

“Имал съм поне 30 срещи с премиера Бойко Борисов, защо прокуратурата не ги извади”, попита реторично журналистът и изрази учудване защо няма досъдебно производство и срещу Борисов, по което да бъдат приложени СРС.

Стефанов заяви, че протестиращите не са платени и той не знае дали са организирани от бизнесмена Божков, както и, че той не участва в организирането им.

Журналистът публикува и позицията по темата в собствения си новинарски сайт Frognews.bg. Ето какво гласи тя:

“През последния половин час телефонът ми звъни непрекъснато. Познати, непознати и колеги. Предупреждават ме, че ще бъде арестуван, други искат да коментирам изнесени от прокуртурата записи на мой разговор с Васил Божков. Помислих, че преувеличават. После прочетох съобщението до медиите на говорителя на главния прокурор и разбрах, че трябва да си приготвя лекарствата и някои други неща и да очаквам да ме приберат.

Уважаеми читатели, сайтът Фрог нюз е на повече от 13 години. Били сме критични към всяко управление, когато сме имали доказателства и информация за злоупотреби, корупция и неспазване на обществения договор. Написал съм 4 книги и стотици анализи, в които съм заявил своята позиция. Плащал съм жестока цена за правото да имам мнение.

Знам, че не съм извършил нищо нередно, но знам също, че прокуратурата може да ме обвини във всичко, което реши. Вече имам четири повдигнати подобни обвинения. Някои паднаха в съда, но съдебният „маратон” продължава…

Снощи участвах в предаването на Слави Трифонов. Говорихме за свободните и несвободните медии. Днес чакам да ме арестуват. Каква ирония…

Колкото до разговорите ми с Васил Божков, те са чисто журналистически и няма да откриете дори намек за нещо конспиративно в тях. Не познавам този човек. Но той е част от информационния поток и задължение на всяка медия е да търси и неговото мнение по неща, които по някакъв начин го засягат.

Да, разговарял съм и с Цветан Василев, който е в Белград. Говорили сме за различни неща. Но да ме въвличат в заговори и антидържавна дейност – това е отвратително.

Нещо повече, убеден съм, че в действия на властта и прокуратурата има  неща, които наистина могат да бъдат характеризирани като ущърб на обществения интерес и гражданските свободи.

Това е. Да идват…”

Можете да чуете разговора, за който се твърди, че е между Божков и Огнянов, по-горе.


Видео и аудио: Dir.bg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции