<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=84840" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Пената за изб...

Васил Божков обяви, че не желае да бъде наричан от медиите “укриващият се бизнесмен”

04 Март 2021
0 1420

Хазартният бос Васил Божков настоява медиите да не идентифицират като “укриващият се бизнесмен” или “обвиняемият бизнесмен, който се укрива в Дубай”, защото “никога и от никого не се е крил”, пише той в профила си във Facebook. 

“Никога и от никого не съм се крил. Още по-малко съм бягал. Напуснал съм територията на България по законоустановения ред. Нещо повече, подал съм лично сигнал до прокуратурата и всички компетентни институции за рекет и изнудване с доказателства за най-голямата корупционна схема по върховете на държавата. Там е посочен и адресът ми в Дубай. Всеки, който ме е потърсил, ме е намерил, а всяка медия, която е пожелала, се е свързала с мен”, пише Васил Божков в писмото си до медиите. 

Във видеото по-горе можете да си припомните какво каза Божков в интервю по Скайп за БНР.

Божков беше задържан в Обединените арабски емирства в края на януари 2020 г., дни след като срещу него бяха повдигнати обвинения за укриване на държавни такси от хазартния му бизнес. Арестът по искане на българската прокуратура продължи около две седмици. Оттогава насам няма отговор по искането за екстрадирането му обратно в България. 

Васил Божков обяви, че не желае да бъде наричан от медиите &#8220;укриващият се бизнесмен&#8221;

Той твърди, че се намира извън България “не по свой избор”, като използва писмото си за изброяване на лични заслуги към спорта данъците и културно-историческото наследство. 

“Има много хора, които са инвестирали в спорт повече от мен. Но не и в България. Има много хора, които са платили повече данъци от мен. Но не и българи. Няма нито един човек по света, който да е направил повече за опазването на културно-историческото наследство на България от мен. Можете да ме наричате най-големият данъкоплатец, можете да ме наричате най-големият колекционер, можете да ме наричате най-големият дарител в спорта. Това са фактите. Другото са манипулации, с които се включвате в хора на онези, които погазват правовия ред и рушат напълно умишлено законността в България”, пише Божков. 

Той се обръща и към собствениците на “малкото останали независими медии”, за които коментира, че в даден момент са “удряни от хунтата”. 

“Не съм прочел да наричате нито един от тях “обвиняемият / подсъдимият/ осъденият бизнесмен и собственик на нашата медия”, завършва той. 

КПКОНПИ иска отнемането на имущество за над 406 млн. лева от Васил Божков и свързани с него лица

Към този момент прокуратурата е предявила 19 обвинения срещу бизнесмена – от организиране на престъпна група за принуда и подкуп, до сексуално насилие и поръчка за убийства. 

Разбра се кой е мандатоносителят на партията на Божков за изборите (видео)

Неговият политически проект “Българско лято” ще участва в парламентарните избори чрез мандатоносителя си “Българско национално обединение – БНО”. Самият Божков ще мери сили с премиера Бойко Борисов в София.

Източник: FB/Васил Божков

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции