<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=78474" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Потрошиха пр...

Васил Божков публикува платформата на анонсираната от месеци партия “Българско лято” (видео)

22 Ноември 2020
0 4418

Хазартният бос Васил Божков публикува днес видеоклип в страницата на Българско лято във Facebook, с който даде заявка за по-директна намеса в управлението на България.

“Не целя да бъда премиер или да имам политическа власт. Повече от 30 години правя бизнес в България. Успехът рано или късно те прави зависим от политиците, които действат като силова групировка.”

Състоя се учредителното събрание на партията на Васил Божков (видео)

“Българско лято” беше обявено от укриващия се в Дубай бизнесмен през август, след това от време на време той прави видеоизявления по темата, а в края на октомври беше съобщено, че е учреден инициативен комитет – стъпка към регистрацията на партия. Негов председател е Борил Соколов, който до 2017 г. е бил маркетинг директор на “Еврофутбол” (една от компаниите на Божков).

Предварително анонсираното представяне бе под формата на монтиран видеоклип, в който освен изявлението на Божков, бяха включени части от записите, за които се твърди, че са на премиера Бойко Борисов, а така също и кратки представяния на членове на гражданската платформа.

В същото време в съобщението за представянето на принципите и мисията, проектът е наречен политическа партия – ПП “Гражданска платформа Българско лято”.

“Моята лична мисия е да реализирам първия български политически проект, който още в своите основни принципи елиминира дори възможността за влияние, корупция и зависимости”, твърди Божков.

Васил Божков в нов пост: С Шиши ще се разправям лично

Около проекта и развитието му има много въпросителни. Но за понеделник (23 ноември) е обявена пресконференция на Божков по темата. Той все още е в Дубай, срещу него в България има повдигнати поне 18 обвинения, а прокуратурата скоро не е давала информация какво става с искането за екстрадирането му.

Източник: FB/Българско лято

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции