Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Васил Василев – Зуека
Водещи
Васил Василев – Зуека

Роден на 30.04.1965 година в Сливен. Зодия Телец, роден 7 дена след Кръстев. / Всъщност 5 години без 7 дена преди него/. Също като екранната си половинка, Василев е способен да те умори от смях само с едно повдигане на веждите.

Завършил ВИТИЗ "Кр. Сарафов" в класа на проф. Илков.

С диплома в джоба и младежки хъс, през 1992 г. създава Театър "Кредо" и спектакъла "Шинел" по Гогол. Този "добре скроен" ШИНЕЛ е окичен с много медали-признания. Спектакълът печели овациите на публиката и критиката на над 150 международни фестивала в Европа, Азия и Америка. На най-големия фестивал на изкуствата в Единбург, става хит - печели симпатиите и на критиците, за което му е отредено място в "Топ 20".

С "Шинел", Зуека успява да "изтърка подметки" и на сцената на Кралският Шекспиров Театър... "С един куршум" /спектакъла/, за дванадесет години /1992-2004/ "успява да прибере" 10 международни награди.

ТВ зрителите го откриват благодарение на "Ку-ку" и неговия "наследник" - "Каналето". Предпочитан актьор за много български режисьори, Васил Василев-Зуека участва в много любими и признати от критиката родни и чуждестранни филми, сред които са:

 - "Граница" -режисьори Илиян Симеонов и Християн Ночев /1992/;
 - "След края на Света" - реж. Иван Ничев /1998/;
 - "Случайни чаши" - реж. Ст.Командарев /1998/;
 - "Пансион за кучета" - реж. Ст. Командарев /2000/;
 - "Асистентът" - реж. Илиан Костов /2001/;
 - "Неделя" - реж. Ал. Морфов /2001/;
 - "Печалбата" - реж. М. Халваджиян /2001/;
 - "Пътуване към Йерусалим" - реж. Иван Ничев /2003/;
 - "Турски гамбит" - реж. Никита Михалков.
 

Актьорът има една дъщеря, Девина, и един син, Стефан, който се роди в началото на април 2014-та.
Зуека е част от екипа на „Господари на ефира” от самото начало на предаването през 2003-та, като през годините негови партньори като водещ са били Малин Кръстев, Димитър Рачков и Валентин Танев.
Васил Василев – Зуека е част от шоуто „Пълна лудница”, а през пролетта на 2013-та и 2014-та, (в тандем с Димитър Рачков), е водещ на двата сезона на хитовото предаване „Като две капки вода”.