<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=78331" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Профилът на п...

Ватикана иска обяснение от Instagram как разголена снимка на моделка е лайкната от профила на папата

20 Ноември 2020
0 6256

От Ватикана са поискали обяснение от Instagram, след като официалният профил на папа Франциск лайкна снимка в профила на бразилска моделка, пише The Guardian.

Все още остава загадка дали профилът на Наталия Гарибото е получил височайшето одобрение от официалния профил на понтифика или от някой дублиращ, но “палецът” си остава под снимката.

Профилът на папа Франциск в Инстаграм лайкна снимка на разголена моделка

От компанията, менажираща профила на Гарибото са напрегнали всички свои сили да популяризират снимката, като дори са я препостнали от собствения си профил, добавяйки, че “Папата им е дал благословията си”.

Твърди се, че Наталия Гарибото, която вече има над 2.4 милиона последователи в Instagram, се пошегувала:

“Е, поне след това ще отида в рая.”

Папа Франциск е изключително популярен в социалните медии с личния си профил в Instagram, озаглавен franciscus. В медията светият отец има над 7.4 милиона последователи. В Twitter пък той е последван от 18.4 милиона профила, което го направи най-популярният акаунт за 2017 година, въпреки че той почти не публикува собствено съдържание.

“Папата не е като Доналд Тръмп и не седи толкова редовно на телефона или пред компютъра, за да публикува материали за себе си по цял ден”, споделя журналистът от римското католическо списание на английски език “La Croix” Робърт Микънс.

„Той, например, одобрява профилните туитовете – но не и харесванията под чужди публикации – и в много редки случаи изразява желание да публикува нещо във връзка с извънредна или друга ситуация. Така че той няма нищо общо с този лайк – това е нещо, изпуснато от отдела за комуникации, но как точно е станало… кой ли знае. “

Източник: The Guardian

Снимка на корицата: Pixabay

Снимки: Instagram

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции