Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Ватикана пусна пътеводител срещу "образователната криза за половете"
Ватикана пусна пътеводител срещу "образователната криза за половете"
По света
06-11-19
добавено
212
прегледа

Ватикана публикува образователен документ, наречен „Мъжете и жените, които той създаде“, в опит да се справи с това, което нарича „образователна криза за половете“, пише Гардиън.

 

 

Целта на публикацията е да помогне на католическите училищни учители да се противопоставят на идеи, които „отричат ​​естествената разлика между мъж и жена”.

 

Документът, изготвен от църковното министерство на образованието, гласи: "Става все по-ясно, че сме изправени пред нещо, което може да бъде наречено образователна криза, особено в областта на сексуалността."

 

В него се отбелязва, че „предизвикателствата” идват от теорията, която „отрича разликата между мъжа и жената и предвижда общество без сексуални различия, като по този начин елиминира антропологическата основа на семейството”.

 

Ватикана подкрепя ролята на майката и бащата в традиционното семейство, очертава „християнската визия на антропологията, която вижда сексуалността като основен компонент на личността на човека.

 

Документът ще се разпространява в католическата образователна система по цял свят.

 

 

Източник: Гардиън