Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Веган съди "Бъргър Кинг", защото му направили бургер на грила за месо
Веган съди "Бъргър Кинг", защото му направили бургер на грила за месо
По света
11-19-19
добавено
1207
прегледа

Веган е завел дело срещу веригата за хранене "Бъргър Кинг", защото направили уж безмесния му бургер на грила, който изпозлват за сандвичите с месо, съобщава Гардиън. Става дума за новия продукт Impossible Whopper, за който компанията твърди, че няма никакво месо.

 

Според вегана Филип Уилямс от Флорида обаче "Бъргър Кинг" заблуждават своите клиенти. Той разказва, че си е купил бургер от гишето за коли в ресторант в Атланта. Преди това внимателно проверил какви са съставките, защото е стриктен веган. По-късно обаче научил, че сандвичът му е приготвен на същата грил плоча, на която се готвят и тези с месо.

 

Уилямс твърди, че е бил заблуден, защото купеният бургер е бил в досег с месо. Освен всичко останало цената на този продукт е и по-висока именно защото е "веган". Мъжът твърди, че ще заведе дело срещу "Бъргър Кинг" от името на всички вегани.

 

Според Уилямс има просто решение на проблема за в бъдеще. Той твърди, че служителите на "Бъргър Кинг" просто трябва да уведомяват всички клиенти, че продуктите без месо се приготвят заедно с месните.

 

Източник: Гардиън