<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=76440" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Проф. Балтов: ...

Вежди Рашидов: Досега 100 пъти да съм глобил протестиращите, които хвърлят яйца по паметници на културата (видео)

26 Октомври 2020
0 1080

Бившият министър на културата Вежди Рашидов коментира в предаването “Тази сутрин” по bTV поведението на новия министър Боил Банов и отвореното писмо на интелектуалци срещу “модела Борисов-Доган-Пеевски”.

Над 120 видни интелектуалци поискаха незабавна оставка на Борисов, Гешев, Кошлуков и Караянчева

“Правилно ми искат оставката. От тези които познавам (в списъка – бел. ред.) едните са потърпевши, а другите са консумирали от моето присъствие. Сашо Морфов аз го направих директор на Народния театър и жена му взимаше най-високите хонорари. Сашо е талантливо момче, но едно не разбра, че той работи в държавен театър, а не на баща си в театъра. Сигурно е форма на благодарност. А моята оставка е много лесна. Тука, от комисията – никакъв проблем.” Това каза председателят но комисията по култура и медии в НС.

„Искам да видя какво улицата предлага като послание. А това, което предлага е яйца по паметници на културата. За съжаление институциите от страх не работят. До днес 100 пъти да съм глобил инициаторите, които хвърлят павета и яйца по паметници на културата“, коментира Рашидов.

“Министърът на културата леко да се събуди от летаргичния сън и да наложи глоби. Държава е. Другото е анархия”, каза Вежди Рашидов.

По адрес на Боил Банов заяви още: „Той още първата седмица се еманципира момчето. Обърна ми гръб. Да е жив и здрав. По-скоро какво прави – това е по-важното. Аз го направих министър, а премиерът го назначи“.

Източник: bTV

Снимки: БулФото

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Georgi Georgiev

    03 Ноември 2020

    Баровци да занемаряват и бутат къщи - паметници на културата може, протестиращи да мятат яйца по депутати и сгради - не може...

Реакции