<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=54767" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: 50 Сент получи...

Великобритания напусна ЕС (видео и снимки)

01 Февруари 2020
0 5400

Великобритания напусна тази нощ Европейския съюз след 47-годишно членство. След три години и половина на разногласия и разединение страната отваря нова, несигурна страница в историята си.

 

Флагът на Великобритания бе снет от сградата на Европейския съвет, където протичат срещите на върха на страните-членки. 

 

 

След три отлагания историческото излизане на страната от ЕС стана факт в 23 часа лондонско време в петък вечер – полунощ в Брюксел (01 ч. българско време в събота сутрин).

 

Брекзит не е краят, а началото на нова страница в британската история. Той е началото на нова ера на приятелско сътрудничество с Европейския съюз, заяви британският премиер Борис Джонсън в обръщение към сънародниците си.

 

Великобритания напусна ЕС (видео и снимки)

 

“Тази вечер напускаме Европейския съюз. За мнозина това е удивителен момент на надежда, момент, който те мислеха, че никога няма да настъпи. Много хора, разбира се, изпитват тревога и загуба, а има и трета група хора, вероятно най-голямата, които се безпокояха, че цялата тази политическа препирня никога няма да приключи”, каза премиерът.

 

“Разбирам всички тези чувства и нашата работа като правителство, моята работа, е да обединим тази страна сега и да я поведем напред”, добави той.

 

Великобритания напусна ЕС (видео и снимки)

 

“Най-важното, което трябва да се каже тази вечер е, че това не е краят, а началото, мигът, когато пуква зората и завесата се вдига за ново действие в нашата славна национална драма”, отбеляза поетично Джонсън.

 

Каквито и да са препятствията по пътя, знам, че ще успеем, каза премиерът в изявлението си преди излизането на Великобритания от ЕС.

 

Източници: Dir.bg, Нова телевизия

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции