<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=42342" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Депутатът Ме...

Венеция преживява най-голямото си наводнение от 50 години насам (видео)

13 Ноември 2019
0 2375

Венеция беше застигната от най-голямото водно бедствие в историята си за последните 50 години, пише The Guardian. Туристи на прекрасния италиански град се борят с нивото на водите, което достигна цели 187 сантиметра, както и с бурния вятър.

 

 

""

 

 

„Изправени сме пред изключително серизоно водно бедствие. Всички са мобилизирани да се справят с тежката ситуация“, казва кметът на града – Луиджи Бруняро.

 

 

""

 

 

Спешните служби изследват щетите, а италианските медии вече  съобщиха за 78-годишен жител, който е бил убит от токов удар след като водата нахлула в дома му.

 

 

Бреговата охрана осигурява и допълнителни спасителни лодки.

 

 

""

 

 

По думите на Бруняро, когато нивото на водата започне да спада, тогава "страховете от бедствието ще се заменят с такива относно оценката на нанесените щети наоколо". Той заяви, че ще обяви бедствено положение в града и обвини климатичните промени за наводнението. „Това е рана, която ще остави траен отпечатък“, заключава кметът.

 

 

""

 

 

Само веднъж досега наводненията във Венеция са достигали рекордното ниво на водата от 194 сантиметра.

 

 

От 2003 г. е в сила мащабен инфраструктурен проект за защита на града от подобни бедствия, но той се превърна в обект на множество коментари, скандали и закъснение по изпълнение в сроковете.

 

 

Площадът „Сан Марко” е особено засегнат от приливите на водата, тъй като се намира в една от най-ниските точки на града.

 

 

""

 

 

 

Източник: The Guardian

Видео: Ruptly

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции