<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=93921" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Английските ...

Венци Стефанов е осъден за расизъм и дискриминация по сексуална ориентация

13 Юли 2021
0 1057

Президентът на футболен клуб “Славия” Венци Стефанов е осъден и глобен за расизъм. От съдебното решение се вижда и точно за кои реплики се е случило това. Паричната санкция е… 500 лева.

ИзСпортен свят: Дузпи няма. Мъже също.

“Установява, че с използваните изрази “ние взимаме на кило такива от джунглите там по Амазонка, по насам-натам”; “защото той казал бел п******т, а на нашите са му викали черен п******т”; “Гледай сега, никога черен нема да храни бел, момчета!”, в изявлението си, направено по време на пресконференция, проведена в Пресклуб “България” на 25.06.2020 г. по повод трансфер на млад български футболист в отбор от чужбина, заснета и предадена на няколко електронни медии, е осъществил забранена от закона пряка дискриминация на основата на защитения признак “раса”, “сексуална ориентация” и “лично положение” по смисъла на чл. 4, ал. 2, с което е нарушена забраната на по чл. 4, ал. 1 от Закона за защита от дискриминация”, гласи решението.

Във видеото можете да си припомните част от лафовете на Венци Стефанов, публикувани на сайта Gospodari.com през годините.

Източник: Топспорт

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции