<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=38357" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Версиите за инцидента с парашутист край Пловдив: Малко опит или неспазване на правилата при скок

19 Юни 2019
0 504

"Недостатъчната подготовка и малкото опит на пострадалите парашутисти, както и нарушаване на някои от правилата във въздуха и при приземяване може да се причина за инцидента по време на учение на НАТО край Чешнегирово", коментира председателят на Съюза на парашутистите в България о.р. полк. Сирмо Сирмов, цитиран от Dir.bg.

 

 

ПАРАШУТИСТ Е ЗАГИНАЛ В УЧЕНИЕ НА НАТО КРАЙ ПЛОВДИВ

 

 

Според него има предпоставки, които при неспазване на изискванията могат да доведат до произшествието – предпоставки за произшествия след напускане на самолета и при приземяване. "Парашутистите трябва стриктно да спазват установената дистанция при напускане на машината. При нарушаване на дистанцията се получават сближения, които водят до неприятни последствия. От друга страна, след напускане на машината може да настъпи пълен или частичен отказ за разтваряне на парашута", каза още Сирмов.

 

 

""

 

 

Парашутистът, който загина по време на скок на многонационално учение на НАТО край Чешнегирово, е подофицер Патрик Лабри от 2-ри полк на Кралската канадска конна артилерия, потвърди началникът на канадския генерален щаб генерал Джонатан Ванс.

 

 

Министърът на отбраната на Канада Харджит Саджан изказа съболезнования на семейството и приятелите на младия парашутист. "Искаме да изразим дълбоки съболезнования не само на семейството, но и на всички, които са служили с Патрик Лабри", допълни той и заяви, че по случая ще започне независимо разследване.

 

 

Други трима парашутисти – още един канадец и двама американци, участвали в нощните скокове с парашут, пострадаха при приземяването. Единият е вече изписан, другите остават за лечение с фрактури на крайниците.

 

 

Източник: Dir.bg

 

 

 

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции