Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Версия за умишлен палеж в ТЕЦ "Марица Изток 2" няма, заявиха от прокуратурата (видео и снимки)
Версия за умишлен палеж в ТЕЦ "Марица Изток 2" няма, заявиха от прокуратурата (видео и снимки)
Вземи EMBED
Loading the video...
06-25-19
добавено
525
прегледа

Версия за умишлен палеж в ТЕЦ "Марица Изток 2" няма. Работи се по версия за човешка грешка или технически причини за пожара. Това обяви окръжният прокурор на Стара Загора Дичо Атанасов, цитиран от БНТ.

 

 

ОВЛАДЯН Е ПОЖАРЪТ В ТЕЦ "МАРИЦА ИЗТОК 2" (ВИДЕА И СНИМКИ)

 

 

Пожарът избухна вчера около 10 часа. Запали се 135-метровия комин на сероочистващата инсталация в седми блок на ТЕЦ-а. Десетки огнеборци се бориха с огнената стихия, като пожарът вече е напълно загасен и няма замърсяване на околната среда, който застрашава работниците в централата и околните населени места. 

 

 

 

 

По разпореждане на главния прокурор Сотир Цацаров се провежда разследване от екип следователи от Национална следствена служба. Прокурор Атанасов уточни, че в този момент е бил извършван планов ремонт на въпросния енергоблок."

 

 

ГОЛЯМ ПОЖАР ИЗБУХНА В ТЕЦ "МАРИЦА ИЗТОК 2", СРУТИЛ СЕ Е КОМИН В 7-МИ БЛОК (СНИМКИ)

 

 

 

 

Окръжният прокурор обясни, че относно информацията за използването от работниците на металорежещи машини, от които е тръгнала искрата, за прокуратурата това са слухове, защото тепърва предстои провеждане на разпити на свидетелите и лицата, които са били в зоната на произшествието.

 

 

 

Източник: БНТ