Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Вече десети ден не могат да намерят беглеца Зайков
Вече десети ден не могат да намерят беглеца Зайков
05-19-19
добавено
3842
прегледа

Акцията по издирването на заподозрения за убийството на млада жена и мъж в Костенец продължава вече 10-ден, пише Mediapool.

 

ПРОПУСКИ НА ПОЛИЦИЯТА СА ПРИЧИНАТА ВСЕ ОЩЕ ДА НЕ Е ЗАЛОВЕН СТОЯН ЗАЙКОВ, СМЯТА КРИМИНАЛИСТ (ВИДЕО)

 

43-годишният Стоян Зайков-Чане все още е на свобода. След като в събота беше намерено вероятното оръжие на едно от убийствата, в неделя полицаи обхождат отново местността.

 

 

 

 

ОТКРИТИ СА СКРИВАЛИЩЕ И ЛОВНА ПУШКА, С КОЯТО ВЕРОЯТНО Е ИЗВЪРШЕНО ЕДНО ОТ УБИЙСТВАТА В КОСТЕНЕЦ

 

В акцията е включен целият ресурс на МВР - следови кучета, дронове, термовизионни камери и високопроходими автомобили. Близки на двамата убити все още са под полицейска закрила и са отведени в защитена квартира.

 

Стоян Зайков е в неизвестност от 9 май, когато беше открито тялото на бившата му приятелка, от която има дете. На 16 май полицията откри и тяло на мъж, който живеел в непосредствена близост до дома на Зайков. По данни на МВР мъжът е бил убит с ловна пушка, а освен съсед, е и братовчед на издирвания. Мъжът дори е бил сред разпитваните след изчезването на Зайков.

 

ИМА ВЕРОЯТНОСТ СТОЯН ЗАЙКОВ ДА Е УБИЛ РОДНИНАТА СИ В КОСТЕНЕЦ, ОБЯВИХА ОТ МВР (ВИДЕО)

 

Местни предполагат, че през деня се укрива в околностите на Костенец, а нощем слиза в града.

 

Преди ден полицейско куче попадна на първата следа от издирвания и така е била открита пушката, с която се предполага, че е застрелян братовчедът на Зайков. Ловната пушка, заедно с патриони, била скрита в пчелен кошер близо до село Горна Василица, на 6 км от дома на Зайков.
Предполага се, че скривалището е направено от Стоян Зайков, но за да бъде категорично потвърдено това, трябва да бъдат назначени експертизи на оръжието, заявиха преди ден от МВР.

 

Източник: Mediapool