<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=64737" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Магаренце и с...

Вече има над 5 милиона заразени с коронавирус в света, Латинска Америка е новото най-голямо огнище (снимки)

22 Май 2020
0 1627

Коронавирусът е заразил повече от пет милиона души по света, като Латинска Америка сега наблюдава най-бърз ръст в новите случаи, пише DailyMail. Вълната от нови случаи в Бразилия, голямото огнище в Перу и нарастващата криза в Аржентина нареди Южна Америка пред Северна Америка като континент с най-много инфекции.

Кмет в Перу се престори на умрял, за да избегне арест за неспазване на мерки срещу Covid-19 (снимки)

Тъй като официалните данни вече рисуват мрачна картина, има опасения, че истинският мащаб на кризата в Латинска Америка е още по-ужасяващ заради недостатъчното докладване и недостатъчното тестване.

Бразилия е обработила само 338 000 теста за своето 210-милионно население, изоставайки далеч зад европейските страни като Германия, Италия и Испания, а президентът Джаир Болсонаро многократно смекчава мащаба на кризата.

Американци пресичат границата с Мексико, за да се запасяват с тоалетна хартия (видео и снимки)

Мексико – част от Латинска Америка, въпреки че не е част от Южна Америка – има по-нисък процент на тестване за вируса в сравнение с която и да е от най-големите икономики в света, което предполага, че официалният му брой от 56 594 случая може да се окаже нереално нисък.

Междувременно във Венецуела група учени, които разписваха официални данни и предупреждаваха за настъпващ скок в случаите, бяха публично смъмрени от правителствения министър, който поиска разследване.

Кризата с коронавируса в Латинска Америка се подсилва от бедността и лошите хигиенни условия на живот в преобладаващата част от градовете.

Фавела в Рио де Жанейро, Бразилия. Снимка: chensiyuan

Така например около 13 милиона бразилци живеят в градските фавели (Фаве́лата е гъсто заселен квартал в градовете на Бразилия, често разположен на склонове на хълмове и планини – бел. ред.) , където хигиенните препоръки и физическото разстояние са почти невъзможни за спазване.

Бразилия вече е на трето място в света по брой заразени с Covid-19

Аржентина регистрира стотици нови случаи на ден в най-лошия си набор от инфекции досега. Голяма част от страната е блокирана още на 20 март и учените усилено работят по изготвянето на комплекти за бързи тестове.

Във видеото можете да видите мерките, които предприемат властите в Перу срещу разпространението на заразата.

Източник: DailyMail

Снимки: AFP

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции