<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=73726" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: СЗО е притесн...

Вече има първи случаи на заразени учители и класове под карантина след старта на учебната година (видео)

17 Септември 2020
0 2353

Осем случая на заразени с коронавирус учители бяха потвърдени в 55-о училище „Петко Каравелов“ в София ден след началото на учебната година, пише Свободна Европа. В русенската математическа гимназия са карантинирали цял клас след показана положителна проба на 16-годишен ученик.

„При положителна проба на някои от децата вече ще започнем самото епидемиологично проучване, в което ще се направят тестове и на родителите, и на всички, които са контактни от първи ред. Ще се тестват само децата, които са били контактни на две от положителните учителки, другите не са били контактни“, каза говорителят на СРЗИ Руслана Петрова пред БНР.

Директорът на училището е заявил, че вече е извършена дезинфекция и не се налага затварянето на училището или на цели паралелки от ученици. Целият персонал в училището е тестван. Осемте души, които са дали положителна проба, се чувстват добре, съобщават за bTV.

В Русе обаче се стигна до поставяне на клас под карантина след като ученик даде положителна проба за коронавирус след първия учебен ден. Директорката на Математическата гимназия в града, където е установен случаят, съобщи, че карантинираният клас ще премине на обучение в електронна среда. Класният ръководител на този клас е дал отрицателна проба за коронавирус, а на другите учители не се налага тестване. Учебният процес продължава присъствено за останалите ученици в гимназията.

Скрийншот: Русе Медиа

В началото на учебната година бяха установени случаи на коронавирус в детски градини и училище в Стара Загора, съобщи още bTV. Детската градина в село Оризово е затворена след като директорката е дала положителна проба за Covid-19. Две групи в детската градина „Знаме на мира“ в Стара Загора са под карантина след като две учителки, медицинско лице и дете са дали положителни проби.

Установен е и случай на заразен ученик в Езиковата гимназия в Стара Загора. 42 негови съученици са поставен под карантина, съобщи БНР.

174 нови случая на Covid-19 у нас, починали са трима души

За последното денонощие в България са потвърдени нови 174 случаи на Covid-19, сочат данните на Единния информационен портал. Направени са 4 835 PCR теста. Най-много са новите случаи в София (39), следвана от Благоевград (28) и Пловдив (19).

Към момента в болниците в страната се лекуват 744 пациенти с Covid-19, 43 от тях са в тежко състояние и са настанени в интензивни отделения.

Видео: bTV

Снимка на корицата: Ruse Media, Unsplash

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции