<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=56194" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Бъдете внима...

Взривиха гробница на ромски барон в Русе (видео и снимки)

06 Февруари 2020
0 5126

Гробница на починал само преди 11 дни мъж от ромски произход бе взривена в гробищен парк „Бесарабово” в Русе, пише Dir.bg.

 

 

64-годишния Симеон Тодоров е бил уважаван сред местните кардараши, споделиха пред „Русе Медия” близките му, които са убедени, че става дума за отмъщение.

 

 

Взривиха гробница на ромски барон в Русе (видео и снимки)

 

 

„Баща ми беше много голям човек и никой не можеше да му опълчи и чак сега, когато е починал, искат нещо“, коментира синът Иван Тодоров.

 

 

Семейството научило за взрива рано сутринта, когато им позвънили с вестта, че гробницата е осквернена. Устройството е било поставено под дебелата 25 сантиметра плоча, върху която е изграден монументът.

 

 

„Едни страхливи нещастници, които те няма да имат и гробове. Ти на умрял човек да отидеш да сложиш взрив, той е умрял човекът, какво ще го взривиш. Той си е горе, на небето, те са долу на земята“, казва Кинка Тодорова.

 

 

Взривиха гробница на ромски барон в Русе (видео и снимки)

 

 

На мястото е извикана полиция. Според огледа извършителят е действал прецизно, така че взривът да не засегне съседните гробове.

 

 

„Това не може да го направи един обикновен човек. Хората са бедни, няма какво да ядат, ще тръгнат да търсят взривове. Това го е направил човек, който има и пари, и власт. От полицията казаха, че това е човек-специалист, защото той е обърнал специално взривът да отиде към гроба, иначе щеше да събори и други гробове“, казва вдовицата.

 

 

РОМИ СЕ БИЯТ С ПОЛИЦАИ ПРИ АРЕСТ (ВИДЕО)

 

 

От управата на парка заявиха, че камери има, но те не покриват целия периметър. Охраната не е чула взрива, заради силния вятър през нощта и обстоятелството, че парцелът е отдалечен от основната сграда.

 

 

През целия ден близките на починалия разчистваха поруганата гробница, за да я затворят до вечерта.

 

 

„Тук няма охрана, няма камери, няма нищо, както виждате, то даже ограда няма”, оплакаха се те. „Нашата държава си е такава, независимо дали си българин, турчин, циганин, това няма никакво значение“, допълни Иван Тодоров.

 

 

ОСКВЕРНИХА СЪС СВАСТИКИ ЕВРЕЙСКИ ГРОБОВЕ В ИСТОРИЧЕСКО ФРЕНСКО ГРОБИЩЕ

 

 

 

Източник: Dir.bg

ВидеоРусе Медия

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции