<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=38639" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Шофьор на "...

Взривиха останките от срутилия се мост в Генуа (видео и снимки)

28 Юни 2019
0 1804

Взривиха останките на моста Моранди в италианския град Генуа почти година, след като структурата се срути. Хиляди хора бяха евакуирани преди експлозиите, които изравниха със земята две големи кули, съдържащи около 4500 тона бетон и стомана, съобщи BBC.

 

 

СРУТИ СЕ МОСТ НА МАГИСТРАЛА В ИТАЛИЯ, ДЕСЕТКИ СА ПОСТРАДАЛИ (ВИДЕО)

 

 

""

 

 

Около кулите бяха поставени водни резервоари, за да се предотврати разпространението на фини прахови частици.

 

 

""

 

 

43-ма души загинаха, когато част от моста и колите, които пътуваха по него, паднаха от 45 метра височина през август миналата година. Това предизвика ожесточени дебати за безопасността на италианската пътна и мостова инфраструктура.

 

 

ОТ ГОДИНИ СЕ ГОВОРЕЛО ЗА ПРОБЛЕМИ С МОСТА В ГЕНУА, НО МЕРКИ НЕ СА ВЗЕТИ (ВИДЕО)

 

 

Мостът Моранди беше от критична важност за придвижването в Генуа, част от оживената магистрала А10, която обслужва италианската Ривиера и свързваше Северна Италия с Франция.

 

 

На стотици жители, сред тях бременни жени и възрастни хора, беше наредено да напуснат района ден преди събарянето. Повече от 3400 други хора бяха евакуирани в петък сутринта от зоните около двете кули в подготовка за операцията. Пътищата в радиус от 300 метра от мястото за разрушаване бяха затворени.

 

 

ОЦЕЛЕЛИ СЛЕД ТРАГЕДИЯТА НА МОСТА В ГЕНУА: ЗАБРАВИХА НИ!

 

 

Експлозиви бяха прикрепени към сводовете на кулите и все още съществуващите части на моста. Минути преди експлозиите бяха пуснати сирени. След осем секунди кулите вече ги нямаше.

 

 

ЗАКЛЕЩЕН МЕЖДУ ДВЕ КОЛОНИ… СПАСЕНИЕ ПО ЧУДО НА ВИАДУКТА В ГЕНУА

 

 

Италианските вицепремиери Матео Салвини и Луиджи Ди Майо се присъединиха към хората в Генуа, които наблюдаваха разрушаването, излъчвано на живо по италианската телевизия.

 

 

""

 

 

По време на проливен дъжд на 14 август 2018 г., 200-метров участък от моста Моранди се срина заедно с една от трите му основни опорни кули, смазвайки десетки превозни средства в натоварения трафик. Общо 43 души загубиха живота си.

 

 

""

 

 

Стотици пожарникари се включиха в спасителни работи с повдигащи съоръжения, екипировка за катерене и кучета, които се опитваха да намерят оцелели.

 

 

След трагедията стана ясно, че стоманените пръти, поддържащи дългия 1,2 километра мост, бавно са се разпадали в продължение на десетилетия, силно повредени от морския въздух.

 

 

Източник: BBC

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции