<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=36312" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Сладки бебет...

Вижте възстановка на самолетната катастрофа в Етиопия (видео)

03 Април 2019
0 11098

Youtube каналът "Avinations" направи възстановка на трагедията в Етиопия с помощта на компютърната програма X-Plane 11, която дава възможност за създаването на реалистични симулации със самолети.

 

Клипът е само част от десетките симулации на самолетни катастрофи, които "Avinations" правят и кадрите не се препоръчват за чувствителни хора.

 

Самолетът на Етиопските авиолинии се разби едва шест минути след излитането си от Адис Абеба на 10 март. Той е бил чисто нов Боинг "737 Макс 8" – същият като този, който се разби в Индонезия преди няколко месеца.

 

Според авиодиспечерите, пилотът съобщил за проблеми и поискал да се върне на летището, след като скоростта на самолета била непостоянна през целия полет. Преди да се разбие, той се е издигнал на 2600 метра височина и се е движел със 700 километра в час.

 

Смята се, че главната причина за катастрофите с този тип самолети е дефект в новата система на "Боинг" за контрол на полета.  Грешка в някои от нейните сензори може да направи самолета неуправляем и постоянно да натиска носа на самолета надолу. 

 

След инцидента, самолетите Боинг "737 Макс 8" бяха спрени по целия свят, докато не се изясни причината за катастрофите.

Източник: Avinations

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции