<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=89908" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Природни кат...

Вижте изумителни снимки на Млечния път от световен фотографски конкурс (снимки)

26 Май 2021
0 362

Невероятни гледки на галактиката Млечен път събра сайтът Capture The Atlas във фотографски конкурс, пише DailyMail.

Зрелищните изображения, дело на фотографи от цял свят, разкриват изумителни детайли на галактиката със стотици милиарди звезди на фона на спиращи дъха природни забележителности от Земята.

Връх Тананаки в Нова Зеландия. Снимка: Ларин Рей.

„Това е един от най-предизвикателните кадри, които някога съм запечатвал, тъй като изискваше изкачване в продължение на четири часа при ветрове от 64 км/ч, за да достигна ледената шапка на връх Фантамс – вулкан от страната на планината Таранаки. Толкова съм развълнуван, че съм уловил момента под перфектно чисто небе”, споделя Рей за работата си.

Бист Бедландс, Ню Мексико, САЩ. Снимка: Кристин Кенйон.

„Със силуета на моя водач от племето навахо наблизо, аз заснех преден план, докато синият час се измиваше над тази древна земя, след което с радост наблюдавах как звездите пробягват през небето горе. Когато Млечният път излезе на видно място и се установи там, където се надявах да го видя, предоставих на небето да завърши тази фантастична смесица”, разказва фотографката Бист Бедландс от САЩ.

Остров Ява, Индонезия. Снимка: Гари Базтара

„Направих този кадър на Млечния път, обърнат на юг, след като слънцето залезе на запад. В същото време синият огън гореше точно под планината, докато Млечният път не спираше да се издига”, разказва фотографът Гари Базтара.

Отдалечени скали в Гранд старкейс ескаланете в Юта, САЩ. Снимка: Спенсър Уелинг

„Благодарение на отдалечеността си, тази камера от естествен камък осигурява някои от най-чистите и девствени гледки към Млечния път, обрамчени от отвора на пещерата с меден цвят“, споделя американецът Уелинг.

Вулканът Виларика в Чили. Снимка: Томас Словински

„В горния ляв ъгъл има скъпоценен камък на нощното небе: червената мъглявина Карина. Това също се вижда само в южното полукълбо и, въпреки че се вижда с просто око, с бинокъл можем да видим всички красиви детайли”, посочва авторът на “Вулкан и кръст”.

Източник: DailyMail

Снимки: Capture The Atlas

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции