Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Вижте историята на спорта от античността до днес в двеминутна анимация (видео)
Вижте историята на спорта от античността до днес в двеминутна анимация (видео)
gospodari.com Вземи EMBED
Loading the video...
08-04-19
добавено
7376
прегледа

Сайтът The Atlantic ни предлага любопитен поглед назад в историята на спортните игри от античността до наши дни. 

 

Първият документиран спорт в историята на човечеството е хвърлянето на копие, който се е появил около 70 000 години преди новата ера, като начин древните ловци да упражняват своите умения. 

 

Боулингът е първата появила се игра с топка, която е започнала да се практикува в Египет още 3200 години преди Христос. По-късно е измислен спортът "питц", игран от древните маи 2500 години преди Христос, последван от "епискирос", познат като "народна топка", измислен от гърците през 8-ми век преди новата ера.

 

Дълго преди да се появят Олимпийските игри е имало Таилтейски игри, които древните ирландци са си организирали около 1800 години преди Христа. На първите документирани олимпийски игри през 760 година преди новата ера е имало само един спорт - бягане. 

 

Вижте във видеото кога точно се появяват карането на скейтборд, скалното катерене, баскетболът, сърфингът и други познати и до днес или вече отдавна забравени спортни игри.

 

 

Източник: The Atlantic